Ben je toe aan een welverdiende vakantie? Geniet dan van een vakantie in Turkije! De zon schijnt hier nagenoeg alle dagen in het jaar en de mensen zijn ontzettend gastvrij. Maar waar moet je op letten bij het boeken van je reis? In dit artikel geven we je enkele tips waarmee je perfect voorbereid op vakantie kan gaan!

 

Aanbieders vergelijken

Er zijn ontzettend veel online aanbieders van vakanties. Door de grote concurrentie is altijd wel ergens een mooie deal te vinden. Door gebruik te maken van een vergelijkingssite zie je het aanbod van de verschillende maatschappijen in één overzicht. Doordat veel maatschappijen vliegen via een ander vliegveld dan Schiphol, kunnen reizen veel goedkoper worden aangeboden. Zo kan je bijvoorbeeld vliegen via Eindhoven, Zaventem of Weeze. Daarnaast kan je ook nog last minutes in de gaten houden. Zeker wanneer je slechts met 2 personen op reis gaat, is er altijd wel een last minute beschikbaar.

 

Vervoer naar vliegveld

Wanneer je vliegt via een vliegveld in de buurt, is het het handigst om je te laten afzetten door een taxi of bijvoorbeeld een familielid. Wanneer je vliegt via een relatief ver gelegen vliegveld, kan je je auto bij het vliegveld parkeren. Wanneer je bijvoorbeeld wilt parkeren bij Weeze airport, kan je van tevoren een parkeerplaats reserveren om niet voor onaangename verrassingen te staan.

 

Visum

Wanneer je niet in het bezit bent van de Turkse nationaliteit, dien je te beschikken over een Turks visum om Turkije te mogen bezoeken. Dit komt doordat Turkije (nog) niet tot de Europese Unie behoort. Het aavragen van een visum kan je alvast vanuit Nederland regelen, zodat je niet op het vliegveld in een lange rij hoeft te staan.