Bent u opzoek naar de top bestemmingen in Turkije? Wij hebben voor u een top 5 samengesteld.

5) Goreme

Het Gerome National Park ligt dichtbij Cappadocië. 2000 jaar geleden was dit het huis van christenen die Rome verlieten. Dit is terug te zien aan overblijfselen van de kerkjes die in dit nationale park te vinden zijn. Het Goreme National Park staat sinds 1985 op de UNESCO Wereld erfgoed lijst.

4) Side

Side staat al jaren bekend om haar prachtige overgebleven restanten uit de oudheid. Deze havenstad vol bezienswaardigheden is tevens de ideale badplaats voor een zomervakantie. Deze stad is een magnifieke samenhang van de moderne tijd en de Turkse geschiedenis. Gelegen ten oosten van Antalya maakt een uitstapje naar een van de grootste steden van Turkije een leuke dagbesteding.

3) Antalya

Antalya is een populaire luxe vakantiebestemming. Volgens bezoekers vaak bekroond tot de ideale badplaats. De stranden zijn voor de ware zonliefhebbers de hotspot waar zij de zomer door moeten brengen. Is het een dag te warm voor het strand? Bekijk dan verschillende prachtige gebouwen zoals de citadel en de Rode Toren. Mocht je er een dagje tussenuit willen is een uitstapje naar de Dim Cay vallei een echte aanrader. Hier vind je drijvende restaurants op de Dim rivier.

2) Marmaris

Marmaris is wellicht een van de meest geroemde toeristische bestemmingen van Turkije. Deze badplaats heeft een prachtige ligging tussen de bergen en leent zich voor veel verschillende soorten uitstapjes. Van Safari’s tot cruises, alles is hier mogelijk. Ontdek deze prachtige en relatief goedkope locatie en geniet dagelijks van een prachtige lichtshow op het Jeugdplein.

1) Istanboel

Verreweg een van de meest levende wereldsteden van Europa is Istanboel. Deze stad is niet alleen vol prachtige bezichtigingen maar heeft voor iedereen wat te bieden. De shopliefhebber kan terecht in ’s werelds grootste overdekte bazaar. Onthoud dat ondanks dat er bij sommige kraampjes vaste prijzen staan het afdingen hier nog heel normaal is. De cultuursnuiver heeft talloze moskeeën, kloosters, paleizen en kerken te bekijken.