Wist u dat het nodig is om een visum aan te vragen als je naar Turkije wilt afreizen? Zelfs als u op vakantie gaat naar Turkije dan is het noodzakelijk om te beschikken over een visum. in 2015 is er echter het een en ander veranderd waardoor het makkelijker is geworden om online je visum aan te vragen. Omdat het veel makkelijker is om een visum via internet aan te vragen, en vervolgens thuis te ontvangen, zijn de kosten ook een stuk lager geworden. Een voordeel voor u als vakantieganger!

Waarom is een visum nodig voor een reis naar Turkije?

Turkije wil graag weten wie het land binnenkomt en wie het land weer verlaat. Vooral omdat er de afgelopen jaren oorlogen in de buurt zijn geweest, en veel vluchtelingen de doortocht via Turkije hebben gemaakt, vindt de Turkse regering het noodzakelijk om dit allemaal goed in de gaten te houden. Daarom is het zelfs noodzakelijk om als vakantieganger een visum aan te vragen als je naar Turkije wilt afreizen.

visum Turkije

 

Eenvoudig online uw visum voor Turkije aanvragen

De Turkse regering heeft het misschien een stukje moeilijker gemaakt door iedereen verplicht te stellen een visum aan te vragen bij een reis naar Turkije. Alles wordt wel goed in de gaten gehouden en bovendien is het vrij eenvoudig om online je visum aan te vragen. Het elektronische visum is bovendien goedkoper dan het oude papieren visum wat men vroeger moest aanvragen. Er zijn verschillende websites waar u dit kunt doen, het is bovendien snel geregeld in drie korte stappen. U vult uw persoonlijke informatie in, u geeft aan voor hoelang u het visum nodig heeft, en u ontvangt het thuis om te kunnen gebruiken.

visum turkije

Wat kost het aanvragen van een visum?

Zoals we al even genoemd hebben, zijn de kosten een stuk lager geworden sinds het mogelijk is geworden om het elektronische visum voor Turkije via internet aan te vragen. Omdat het maar € 25 kost tegenwoordig is het duidelijk geworden dat de kosten een stuk lager zijn, een groot deel gaat automatisch waardoor de overheid er ook niet veel werk meer aan heeft.